María del Mar Bonet & Jonatan Penalva – Ondara
· Date: 06/04/2019
· Door: 19:00:00
· City: Ondara
· Venue: MARIA DEL MAR BONET + JONATAN PENALBA

EL CONCERT DE PRIMAVERA D’ONDARA CELEBRA ELS “50 ANYS D’ESCENARIS” DE MARIA DEL MAR BONET

 

El proper dia 6 d’abril a la Plaça de Bous d’Ondara, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet farà un dels darrers concerts de al seua gira de celebració del 50 aniversari de carrera. 50 anys trepitjant escenaris de tot el món, formant part de la nostra particular banda sonora, present en les nostres lluites personals, polítiques i sentimentals, que il·lustra instants quotidians que són indestriables de la seva música i de la seva veu.

O és que hi ha algú que no s’haja mai emocionat amb Merçè o L’Àguila negra? , que no hagi plorat mai amb No trobaràs la mar , que no hagi viatjat mai – encara que fos en somnis i amb els ulls clucs – per la Mediterrània amb La Dansa de la primavera; pels carrers i les places de València amb Alenar i per la Serra de Tramontana de Mallorca amb El pi de formentor?

Reivindicar i reconèixer els centenars i centenars de concerts als escenaris de la geografia mundial, així com les tant nombroses col·laboracions amb cantants, músics i artistes d’arreu del món; reconèixer la seva feina desprès durant aquestes cinc dècades, és gairebé un deure.

Defugint d’actituds nostàlgiques i autocomplaences, gaudint el present i pensant en el futur, ens convé aprofitar intel·ligentment les oportunitats que ens lliura la vida.

Però també en tindrem l’oportunitat de conèixer una jove promesa de la música tradicional valenciana: Jonatan Penalba. Nascut a l’Alcúdia, aquest jove i precoç “cantaor” (als 5 anys ja cantava albaes) entrà a formar part del “Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent” abans de complir els 18 anys. Amb aquesta formació ha actuat en diversos festivals a Segòvia, Salamanca, Ciudad Real, Albacete, Mallorca, infinitat de pobles i ciutats valencianes.

La seua veu (“canta com els vells”, ha dit algú) ha estat educada per qui han estat els seus mestres: Pep Moreno (en el cas de les albaes) i la gran Victoria Sousa Victorieta (pel que fa al cant d’estil).
Poc a poc Jonatan Penalba ha anat introduint-se també en el món del folk .

Apadrinat ni més ni menys per Pep Gimeno el Botifarra, en 2017 publica el seu primer disc, De soca-rel , on reinterpreta peces tradicionals poc conegudes pel gran públic, i clàssics contemporanis de la cançó en valencià.

LAST NEWS

Company associated to:

With the support of:

Pin It on Pinterest

Share This