18/02/2020

PONT FLOTANT PRESENTA ELS ESPECTACLES “EJERCICIOS DE AMOR”, “EL HIJO QUE QUIERO TENER” I “LAS 7 DIFERENCIAS” A MADRID

  • Les tres peces que podrem veure en aquesta Trilogía Creación Colectiva són una mostra de la genuïna expressió contemporània de la companyia
  • A punt de complir dues dècades de trajectòria, el col·lectiu valencià format per Álex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons ha desenvolupat una poètica pròpia basada en el treball físic de l’intèrpret, la realitat dins de la ficció i el caràcter social
  • El Pont Flotant planteja experiències úniques per al públic, com compartir una paella amb ells, mentre conversen sobre les relacions humanes, l’amor o les il·lusions

 

Los Teatros del Canal de la Comunidad de Madrid presenten la Trilogía Creación Colectiva, tres peces de la companyia Pont Flotant: Ejercicios de amor, El hijo que quiero tener y Las 7 diferencias, que es podran veure del 18 al 22 de febrer.

 

 

Ejercicios de amor, un recorregut pel teatre

Els dies 18, 19 i 20, Exercicis d’amor recorrerà diversos espais del teatre amb una ficció que no vol desprendre’s totalment d’allò real. Els quatre membres de Pont flotant parlen de les relacions a partir de les seves pròpies experiències. Exercicis d’amor és un ‘carpe diem’ teatral ple d’un hedonisme tan natural i orgànic que traspassa el mur entre realitat i ficció, instal·lant-se entre el públic.

Aquest laberint (literal) escènic que ens proposa Exercicis d’amor, aquest itinerari de la celebració i el festeig, és la particular manera d’honrar la unió de les persones de la sempre sorprenent companyia valenciana. Un espai i un moment allunyats de la realitat quotidiana per a reflexionar sobre les relacions entre els éssers humans i on poder il·lusionar-nos en els dos sentits de la paraula: la il·lusió com a mentida i també com a desig.

 

La reflexió sobre la paternitat de El hijo que quiero tener

El dia 21 de febrer, amb El hijo que quiero tener, ens plantegen una peça teatral comunitària, de profund contingut social i lúdic, generada des de l’humor i la tendresa. Partint d’una circumstància personal, els membres de la companyia valenciana –com a pares, mares i docents– han volgut treballar sobre la relació intergeneracional entorn del tema de l’educació, la criança, la pedagogia, sobre el paper de progenitors, educador i fills/es en el procés d’aprenentatge, sobre el valor real de les coses, la responsabilitat, la por i la llibertat quan està en joc el futur dels qui ens han de succeir, sobre els ensenyaments dels quals acumulen més anys, més experiència, més vida i els que a penes estan estrenant la seva existència.

«Quin fill volia tindre el meu pare? Quin fill voldria tindre jo? Quin iaio voldria que fora jo per al seu fill? Quin pare hauria volgut tenir el meu fill?». Aquestes són les preguntes que obren una proposta en la qual els membres de Pont flotant, s’enfronten des de la seva mitjana edat a això que ja queda lluny, la infància, i al que està per arribar, la senectut. Des d’aquesta talaia equidistant, van convocar a una sèrie de persones per a realitzar un taller de creació, amb un grup de nens/es d’una banda i un grup de majors per un altre.

L’experiència resultant acaba per propiciar una autèntica catarsi tant per als que la fan com per als que la veuen, gaudeixen, riuen i ploren des de la butaca. Passat, present i futur es troben en escena per a tributar un homenatge de doble direcció, de progenitors a descendents i viceversa.

 

El torn de la infància: Las 7 diferencias

Finalment, els dies 22 i 23 de febrer, nens i nenes podran viure aquest espectacle que els familiaritza amb altres maneres d’existir, a través de la música, el joc i l’humor. Amb una clara vocació didàctica i lúdica i una lloable ambició per dibuixar fidelment el món divers que avui habitem, on cultures diferents estan cridades a viure conjuntament, aquest muntatge està fet precisament perquè l’harmonia d’aquesta convivència sigui un fet incontestable. La diferència no ha de ser un impediment per a acostar-nos a l’altre, al qual parla una altra llengua, al qual té un altre color de pell, al qual menja un altre tipus de coses i usa un altre tipus de robes.

Amb el Premi al Millor Espectacle per a Xiquets i Xiquetes dels premis de les Arts Escèniques Valencianes de l’IVC de 2018 i de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2018, aquest cant a la curiositat té en el llenguatge del cos, la música, el joc, l’humor i la mescla de les històries reals dels intèrprets amb la ficció, els seus ingredients principals, així com una manifesta intenció de reflexionar en família sobre el que realment ens separa i ens uneix a les persones, sobre com ens agrada sentir-nos diferents però, en canvi, ens molesta quan ens fan sentir que aquestes diferències ens deixen fora.

 

 

La companyia Pont Flotant

La revitalització del teatre valencià en els últims anys té en la companyia Pont flotant una de les seves màximes expressions. A punt de complir dues dècades de trajectòria, el col·lectiu format per Álex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons ha desenvolupat una poètica pròpia basada en el treball físic de l’intèrpret, una particular relació amb l’espai i l’espectador, l’experimentació amb la realitat dins de la ficció, la mescla de llenguatges escènics i la inclusió d’una part del seu entorn social dins del procés de recerca, de creació i d’exhibició de les seves obres. Les tres peces que podrem veure en aquesta Trilogía Creación Colectiva que presentem són una bona mostra d’aquesta genuïna expressió contemporània que no renuncia als valors pedagògics del teatre i que comporta una bona dosi de treball comunitari amb persones no vinculades al mitjà escènic.

 

CULTURA PER FORÇA MAJOR

CULTURA PER FORÇA MAJOR

Volem ficar el focus en les persones, animar sense caure en infantilismes ni defugir de l’hora greu, ens cal una escalfor per a repensar la nova normalitat, de les poques coses que veiem certes és que haurem de fer-ho de forma col·lectiva, el junteu-vos ovidià de nou, tindre en compte a totes les persones que formen part del fet cultural i fer-los un reconeixement

Empresa associada a:

Amb el suport de:

Pin It on Pinterest

Share This