PRO21

Events

MAIKA MAKOWSKI – SAGUNT

TICKETS
  • Date: 27/01/2018
  • Time: 19:30
  • Location SAGUNT, Centre Cultural Mario Monreal
  • Venue: MAIKA MAKOVSKI

La cantautora, guitarrista i pianista Maika Makovski, nascuda el 1983 a Mallorca d’orígens macedonis i andalusos, va començar des de molt jove a compondre i actuar. Després de viure per diversos països, va ser a Barcelona on es va establir per a gravar el seu primer àlbum “Kradiaw” (2005).

El seu afany de coneixement la va portar a Nova York on va madurar el seu segon disc a l’escena alternativa fins a donar forma a “Kraj so Koferot” (2007). Però no va ser fins “Maika Makovski” (2010) quan les seves cançons van obtenir difusió internacional gràcies a la producció de l’afamat John Parish, estret col·laborador de PJ Harvey.

Els seus següents àlbums van ser “Desaparecer” -banda sonora d’un espectacle teatral de Calixto Bieito- i “Thank You For The Boots”, amb l’anglés com a llengua, va passar de les atmosferes denses i ombrívoles a un so més clar i cru. El gir total a la seva carrera s’ha forjat amb “Chinook Wind” (Warner 2016), el seu disc més personal de nou produït a Bristol (UK) per John Parish, donant forma al seu àlbum menys rocker. En ell predominen els arranjaments de corda i metall influït per un viatge que va realitzar als seus orígens, Macedònia, la terra natal del seu pare, una experiència que queda reflectida a la cançó “Makedonija”. A Sagunt, Maika vindrà sola al piano i guitarra, un concert on gaudir de la seva original proposta plena de magnetisme i passió, tot un luxe.