PRO21

Artists

El pont flotant

El pont flotant és una companyia de teatre estable que naix l’any 2000, com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’actor.

Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per una clara voluntat de recerca i reflexió a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies.

El treball físic de l’actor i la seua particular relació amb l’espai i l’espectador, la barreja de llenguatges, l’economia de recursos i l’experimentació amb la realitat dins de la ficció són també senyes d’identitat en les seues creacions.

Des del 2002 han estrenat set espectacles, entre els que podríem destacar Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Algunes persones bones (2011) i Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013). Amb ells han actuat en gran part del territori nacional i llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colombia, Xile, Argentina i Uruguai). Han rebut diferents reconeixements com és la Nominació a Espectacle Revelació als Premios Max al 2007 i 2015, Millor Direcció Premis Abril 2009, Nominació Millor Espectacle Estranger als Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina 2010, entre d’altres.

El seu nou espectacle, El fill que vull tindre, naix d’un taller escènic on  tres generacions comparteixen espai de creació col·lectiva,  on han pogut expressar la seua visió de la educació, les seues pors, els seus conflictes i els seus desitjos. Present, passat i futur es troben a escena per a contar-nos histories que parlen, en definitiva, de la vida, de com volem als nostres fills i als nostres pares, i de quant ens costa, de vegades, comunicar-nos.


Del pont flotant s’ha dit:

“Sorprèn i arriba al cor i a la raó (…) Novament apreciem la qualitat i l’estil genuí i palpable del grup per crear escenes inspirades en la vida corrent. Uneixen emoció, enginy, diversió, reflexió i un cant a la llibertat . ” J. V. Peiró, Las Provincias.

“Una proposta que com en Com a pedres o Exercicis d’amor, redunda en l’autenticitat i versemblança d’allò que es narra (…) Humor intel·ligent, tendresa expositiva, enginy en el plantejament de les situacions escèniques… La veritat, és tant el que ens ofereixen, que un voldria poder formar part d’aquesta vintena d’extres per estar sobre l’escenari. ” Nel Diago. Cartelera Túria.

“Si, d’improvís, haguera de triar un espectacle d’una companyia valenciana dels últims anys que m’haja sorprès en gran manera, de seguida em ve a la memòria Com a pedres del pont flotant” E. Herreras. Levante EMV

“Unanimitat absoluta en la crítica, que ha fet grans lloances. Les referències són excel·lents i assenyalen que val la pena acudir a les sales a veure a aquesta companyia” D. Chicano, El Punt

“Grans dosis d’originalitat, proximitat, frescor i sinceritat en un exercici d’experimentació entre la realitat i la ficció, amb alternança de llenguatges i espais escènics” I. Fernández, El Periódico de Catalunya

“Teatre proper, vital, imprescindible”. La Teatrera

“Tota una esplèndida declaració de principis teatrals i existencials”. Episkenion

“Aconsegueixen capturar al públic, posar-lo al mig de l’escena i fer que les seues històries ens facen somiar”. La República Cultural